Senati i Hamburgut vuri në zbatim vendimet dhe masat e marra nga Qeveria federale dhe Landet dhe për të luftuar pandeminë!

Von Sami Musa

Masat kundër përhapjes së Korona-Virus në Nëntor. Ndryshimet do të hyjnë në fuqi të hënën e ardhshme, 2 nëntor 2020. Qëllimi i të gjitha masave është zvogëlimi i kontakteve në mënyrë që të ngadalësohet rritja e personave të infektuar dhe kështu të zvogëlohet numri i të sëmurëve me simptoma të rënda që kërkojnë trajtim intensiv…

Qeveria Federale dhe Landet vendosin masa të reja për parandalimin e pandemisë

Von Sami Musa

Më poshtë do të gjeni njoftimin për shtyp të Qeverisë Federale dhe landeve mbi vendimin e sotëm të përbashkët ne funksion të parandalimit të përhapjes së metejshme të pandemisë: [22:48, 28.10.2020] Erida Zarka: “Ne duhet të veprojmë tani” tha Kancelarja Merkel dhe krerët e qeverive të shteteve federale kanë miratuar masa të reja për të…

Masat e reja shtrënguese ndaj Coronës

Von Sami Musa

Siç i druheshim, numri i qytetarëve të infektuar me Coronavirus vazhdon të rritet. Për këtë arsye, Senati ka vendosur masa më të rrepta të cilat do të hyjnë në fuqi të hënën, 26 Tetor 2020. Kancelaria e Senatit ka përmbledhur masat si më poshtë: Pandemia është në vazhdim dhe numri i të infektuarve është rritur…

Masat e reja kundër përhapjes së Coronës

Von Sami Musa

Të nderuar banorë të Hamburgut,Sipas zhvillimit të ditëve dhe javëve të fundit në vendet tona fqinje gjithashtu dhe këtu në Hamburg e bën të qartë se lufta kundër koronavirusit nuk ka mbaruar.  Pavarësisht veprimit të suksesshëm kundër virusit në fillim të vitit, numri i njerëzve të infektuar me Covid-19 po rritet në mënyrë të theksuar…

Së bashku me shkollat ​​e Hamburgut

Von Sami Musa

Të gjitha shkollat në Hamburg nga 05.10.2020 shkojnë në pushimet e vjeshtës. Ju uroj nxenësve, mësuesve dhe prindërve pushime të këndshme. Gjithashtu do të doja të citoja fjalët e Kryetarit tonë të Partisë, Dr. Peter Tschentscher i cili thotë: “Zonat e rrezikut nuk duhet të vizitohen, nëse është e mundur duhet ti shmangni”. Ky sugjerim…

Atentati antisemitist ndaj Sinagogës Hebrehe në Hamburg

Von Sami Musa

Të Dielën, 4 Tetor 2020, një student hebre u plagos rëndë me një lopatë nga një sulmues i veshur me rroba ushtarake gjatë një ceremonie fetare me rastin e Festivalit Hebrenjve të Tabernacles Sukkot në sinagogën Hohe Weide në Hamburg. Studenti është nën kujdesin intensiv në një spital të Hamburgut. Sulmuesi u arrestua menjëherë pas…