Së bashku me shkollat ​​e Hamburgut

Von Sami Musa

Të gjitha shkollat në Hamburg nga 05.10.2020 shkojnë në pushimet e vjeshtës. Ju uroj nxenësve, mësuesve dhe prindërve pushime të këndshme. Gjithashtu do të doja të citoja fjalët e Kryetarit tonë të Partisë, Dr. Peter Tschentscher i cili thotë: “Zonat e rrezikut nuk duhet të vizitohen, nëse është e mundur duhet ti shmangni“. Ky sugjerim…

Atentati antisemitist ndaj Sinagogës Hebrehe në Hamburg

Von Sami Musa

Të Dielën, 4 Tetor 2020, një student hebre u plagos rëndë me një lopatë nga një sulmues i veshur me rroba ushtarake gjatë një ceremonie fetare me rastin e Festivalit Hebrenjve të Tabernacles Sukkot në sinagogën Hohe Weide në Hamburg. Studenti është nën kujdesin intensiv në një spital të Hamburgut. Sulmuesi u arrestua menjëherë pas…