Masat e reja kundër përhapjes së Coronës

Von Sami Musa

Të nderuar banorë të Hamburgut,

Sipas zhvillimit të ditëve dhe javëve të fundit në vendet tona fqinje gjithashtu dhe këtu në Hamburg e bën të qartë se lufta kundër koronavirusit nuk ka mbaruar.  Pavarësisht veprimit të suksesshëm kundër virusit në fillim të vitit, numri i njerëzve të infektuar me Covid-19 po rritet në mënyrë të theksuar këtu në Hamburg.  Të Shtunën kemi tejkaluar vlerën e incidencës së 35 personave të infektuar për 100,000 banorë për tre ditë me radhë,  Tani gjendja na detyron ndërmarjen e një numri masash:

  • Festime private

Festimet familjare me miqtë ose të njohurit jashtë hapësirës së banimit tuaj lejohen vetëm për deri në 25 persona.  Festimet private në dhomën tuaj të ndenjes lejohen me maksimumi 15 persona.  Përveç kësaj, rekomandohet të zvogëlohet kontakti fizik në një minimum absolutisht të domosdoshëm dhe të respektohen masat e përshtatshme të higjienës.

  • Ndalimi i shitjes së alkolit në restorante.

Nga e Shtuna, 17 Tetor 2020, funksionimi i restoranteve është i ndaluar për publikun nga ora 11:00 deri në 5 të mëngjesit të ditës tjetër.  Gjatë kësaj periudhe ekziston edhe një ndalim i përgjithshëm i shitjes dhe shpërndarjes së pijeve alkolike.  Policia mund të ndalojë shitjen dhe shpërndarjen e pijeve alkolike në vende të caktuara në kohë të tjera nëse ka shkelje të kësaj urdhërese në këto vende ose në afërsi të tyre.

  • Aktivitetet

Eventet pa vende fikse lejohen vetëm jashtë me deri në 100 pjesëmarrës dhe në dhoma të mbyllura me deri në 50 pjesëmarrës.  Nëse alkooli shërbehet gjatë aktivitetit ose gjatë pauzave numri i pjesëmarrësve të lejuar duhet te përgjysmohet.

Gjate aktiviteteteve me karrige fikse, duhet të hartohet një koncept i hollësishëm për mbrojtjen e 100 ose më shumë pjesëmarrësve, i cili shpjegon rregullimin e vendeve fikse, hyrjen dhe daljen e audiencës, ventilimin, pajisjet sanitare dhe masat e përgjithshme higjienike.

  • Vendosje e Maskës së detyrueshme në shkollat ​​e mesme dhe shkollat ​​profesionale.

Përveç ndryshimit në urdhrin e ndalimit, sipas një rekomandimi nga Agjencia Federale e Mjedisit, të gjitha shkollat ​​duhet të ajrosen çdo 20 minuta për disa minuta pas pushimit të vjeshtës për të shkëmbyer ajrin e ndenjur.  Për më tepër, pas pushimit të vjeshtës, detyrimi për të mbajtur një maskë do të shtrihet edhe për mësimdhënien në shkollat ​​profesionale dhe në nivelet e larta të shkollave të përgjithshme deri në një njoftim tjetër.

Autorësia: Hamburg.de/Coronavirus

Këto masa mund t’i gjeni në detaje në Urdhrin për të Përhapur Përhapjen e Coronavirus SARS-CoV-2 në Qytetin e Hamburgut.

Këto masa gjithashtu kanë pasoja për punonjësit e mi dhe për mua.  Kjo përfshin që unë për fat të keq duhet të pezulloj vizitat e mia me Bisznesmenet, Kopshtet Bashkëpunëtorët etj.  Sapo situata të ndryshojë pozitivisht unë natyrisht do të vazhdoj përseri këto vizita.  Ne jemi akoma aty për ju, por deri në një njoftim tjetër ju mund të na kontaktoni vetëm me email dhe telefon.  Orarin e saktë të zyrës mund ta gjeni në faqen kryesore.

Unë gjithashtu do tju sugjeroja përzemërshisht të kujdeseni për mirëqenien tuaj fizike, forconi sistemin tuaj imunitar, ushqehuni shëndetshëm dhe me vitamina, dilni në ajër të pastër sa më shpesh të jetë e mundur, përmbaheni masave të përshkruara në rregullore, vendosni një maskë mbrojtëse për hundën dhe gojen, mbani distancën dhe ju lutemi qëndroni të shëndetshem!

Sinqerisht, 

Sami Musa