Atentati antisemitist ndaj Sinagogës Hebrehe në Hamburg

Von Sami Musa

Të Dielën, 4 Tetor 2020, një student hebre u plagos rëndë me një lopatë nga një sulmues i veshur me rroba ushtarake gjatë një ceremonie fetare me rastin e Festivalit Hebrenjve të Tabernacles Sukkot në sinagogën Hohe Weide në Hamburg. Studenti është nën kujdesin intensiv në një spital të Hamburgut. Sulmuesi u arrestua menjëherë pas krimit.

Policia dhe zyra e prokurorit publik gjykojnë sulmin si një vrasje e mbetur në tentative- me me bazë urrejtje ndaj hebrenjve. „Bazuar në vlerësimin aktual të rrethanave të përgjithshme, veprimi supozohet të jetë një sulm antisemitik “ thanë të dy autoritetet në Hamburg.

Burimi: tagesschau.de

Një akt i papranueshëm – antisemitizmi nuk ka vend në një Hamburg të hapur dhe të larmishëm, ku njerëzit nga kultura të ndryshme jetojnë në paqe.
I uroj të plagosurit shërim të shpejtë.